Statuia lui Decebal in stanca & Tabula Traiana

Decebal in stanca

Statuia regelui dac Decebal este o statuie înaltă de 55 m și lată de 25 m, aflată pe malul stâncos al Dunării, între localitățile Eșelnița și Dubova, în apropiere de orașul Orșova, România. Statuia îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei și este sculptată într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri și istoricul protocronist Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat și finanțat ideea acestei lucrări efectuate în perioad.

In imediata apropiere se afla si Tabula Traiana

Tabula Traiana este o placă memorială ridicată de împăratul Traian în cinstea victorie Imperiului Roman asupra regatului dac în urma celui de-al Doilea Război Daco-Roman (105 - 106).
La iesirea din Cazanele Mici, de aproape 2000 ani, se găsește placa memorială romană „Tabula Traiana”, având 4 metri lungime și 1,75 metri înălțime. Tabula Traiana este un monument ridicat de adversarul regelui Decebal, împăratul roman Traian, pentru a marca marșul trupelor imperiale romane spre Dacia și a comemora victoriile Imperiului Roman asupra regatului dac în anul 105 - 106 și finalizarea drumului militar roman al lui Traian.
Tabula Traiana consemneaza începutul drumului suspendat al lui Traian pe teritoriul Daciei (40 km).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumim pentru contributie!